October 2017
Rate work:
Rating: Reception at basement floor hall design for Medical center 4.5 from 5. Rating : 2

Reception at basement floor hall design for Medical center

  • Visualization
  • Pictures
  • Other premises in this project (5)

Project description

Address of the object. Medical Center, Kiev.

The idea of ​​design. Practicality, functionality and comfort for the patient and the health worker.

When creating a design, one of the main tasks was to create a comfortable environment in which patients would feel relaxed and not burdened by stress and discomfort.

The embodiment of the design concept. The design of the reception area should not only comply with the requirements of sanitary-epidemiological norms, but be comfortable in the process of work and like the staff. We tried to create a calm and comfortable atmosphere, because most of all patients suffering from pain need a relaxing environment where you can relax mentally and physically. The staircase, which the patients go down, is closed from the draft by a sliding door with frosted glass.

The main materials used in the interior. Plasterboard constructions with white painting, Arctis 120 blue and Amber 30 beige in the Caparol 3D Plus palette are used on the ceiling. In the reception area it was supplemented with wooden slats 40x40 mm.

The walls are decorated with smooth painting (Amber 30 color according to Caparol 3D Plus palette) and chipboard panels (Egger U156 ST9 beige sand); the decoration used wooden bars 40x40 mm. Along the entire corridor, plastic wall chippers-handrails, which protect walls from mechanical damage and external pollution, are used in the required places.

Reception (1900х2600 mm), coffee module and decorative plant pots are made of MDF. The floor tiles "ATEM E0000" sand color (600x600 mm). Chairs "Dline Style" from the series "Solo" in two colors. The radiator is closed by a screen of wooden bars 40x40mm.

Lamps: LED ceiling light "EGLO 89489" (600x600 mm), spot mounted "KANLUX 71991" and "KANLUX 64779".